» iPad

Införskaffade mig en iPad idag. Nedgraderade mig i telefonform från iPhone 4s till 4 för att ha råd med iPaden, men det var det lätt värt, älskar den här prylen ju! :)
Blivit lite dålig uppdatering här, men jag lär skärpa mig nu när jag fick ett tangentbord man kan koppla in i iPaden (eller iPhonen), av storebrorsan häromdagen. Sjukt soft grej.
Nu: sova! Ska upp runt åtta till läkaren ju..
Nya kärleken.

Osminkad o grejer!

Riktigt taggad känner jag..

» Dag 1 - 10 fakta om dig själv + en nytagen bild.



1. Jag har nästan alltid målade naglar. Ibland är jag rätt dålig på att ta bort gammalt och måla om, men det är inte ofta jag har inte har något lack alls.

2. Jag har en extremt stor passion för film. Jag älskar film och kan se om mina favoriter hur många gånger som helst. Det är något speciellt med Disney-filmer och på den punkten kommer jag aldrig växa upp.

3. Jag har extremt svårt för att bestämma mig för vilken hårfärg jag ska ha egentligen. Nu är jag blond och tänkte ha det såhär fram till nyår/våren och då ska jag göra något lite mer spännande.

4. Jag hatar hösten/vintern, och nu när den är på väg så är jag livrädd. Jag vet hur jobbig den är för mig och jag ser inte alls fram emot den här mörka perioden.

5. Jag har rätt små fötter, de flesta som ser det finner det rätt kul, tydligen haha. Kan ha skor i 35-36, lite beroende på vad det är för slags skor.

6. Perioder när jag mår riktigt dåligt är jag extremt lättretlig och får ett hemskt humör. Jag blir förbannad för minsta lilla och humöret svänger fram och tillbaka på bara några sekunder.

7. Jag hatar min näsa och om jag hade pengar hade jag förmodligen plastikopererat den. Jag hade velat ha en smalare och rakare näsa än vad jag har.

8. Jag har planerat, precis som de flesta andra, vad mina barn ska heta. Det är ju självklart inte helt bestämt så, men jag har min lilla plan. En flicka och en pojke, båda ska ha tre namn och alla ska börja på A.

9. Förtillfället köper jag helst inredningsprylar. Har köpt allt möjligt den senaste tiden, lite tröstshoppning och lite har det varit saker jag/vi behöver.

10. Det mesta jag skrev i den här listan var helt random. Jag kände mig helt tom i huvudet när jag väl satte mig och började skriva den här listan, så det är nog en hel del knäppa grejer.

Bild från igår.

» 30 dagars blogglista

Bestämde mig för att försöka göra en sånhär "30 dagars blogglista" igen. Har satt ihop den själv, hittat vissa dagar i andra listor, och vissa dagar har jag ändrat om rubriken. Men den är alltså inte bara helt kopierad från någon annan. Men okej, då kör vi, såhär ser listan ut!

 

» Organdonation

Idag bestämde jag mig tillsist (efter att ha läst på nogrannare än innan) för att anmäla mig som organdonator. Om jag dör och det finns möjlighet vill jag absolut att mina organ ska kunna rädda en eller flera människors liv.
Pappa var njurtransplanterad och innan dess fick han gå på dialys (när njurarna inte fungerar måste en maskin rensa ens blod) flera gånger i veckan (visserligen träffades faktiskt mamma och pappa så, då mamma jobbade där, och annars hade jag ju inte funnits..), och alltså har jag fått höra hur tufft det faktiskt är. De flesta som går på dialys kan inte jobba, eller ha en normal vardag. Även om pappa hade andra sjukdomar/handikapp så vet jag att den där njuren förändrade hans liv.
Om det finns minsta lilla chans att ett av mina organ kan rädda åtminstone en annan människas liv så är det värt det, hundra gånger om.
Det var lättare än jag trodde, allt som krävs är en e-legitimation. På den här hemsidan kan man läsa allt om hur det fungerar, vanliga frågor etc.
Ingen människa kan göra allt, men alla kan göra något. När man dör behöver man inte sina organ längre, men de kan förändra en annan persons liv. Jag läste (på hemsidan jag länkade) om hur två föräldrar valde att deras sons organ skulle doneras. Hans organ ändrade 6 människors liv, bland annat en kille som hade en vecka kvar och leva, fick hans hjärta, och en liten flicka fick hans ena njure.
Jag är jätte glad att jag har tagit det här beslutet. Enligt statistik så väntade den 30 juni 2013 hela 827 personer på ett eller flera nya organ. Och jag kan bara tänka mig att om det var jag, en av mina familjemedlemmar, eller ett av mina framtida barn som behövde ett organ. Då hade jag önskat att flera hade anmält sig som organdonatorer. Sätt dig in i den situationen, och tänk på att du kan rädda liv, och därmed kanske en familj slipper förlora en av sina älskade.

» paket

Kärlek i paketform, hur kan man bli annat än glad? 



» kyrkogården

Var uppe på kyrkogården hos pappa idag. Det hade planerats nya blommor jag inte gillade, så till årsdagen (23 oktober), ska vi flytta om, ta bort lite och plantera andra blommor på graven. Idag satte vi bara en bukett med höstfärger och tände ljus. Jag saknar dig pappa.





» Ny design

Eftersom jag ändå kommer att fortsätta skriva i bloggen när tankarna blir för många, eller när jag mår bättre, så laddade jag ner en design, ändrade och fixade, och nu är det klart.
Med andra ord inte jag som gjort designen, men det är inte särskilt svårt att klicka sig vidare till personen som gjort den, eller hemsidan där man kan ladda ner dem.
Anyhow, nu är det i alla fall lite fint här.

» måndag

Jag försöker pyssla ihop dagarna, försöker hålla mig själv ständigt upptagen för att inte lämnas ensam med tankarna. Jag har insett att det är så illa att vi kommer stå bostadslösa om en och en halv månad, och börjar jag ens gå i de tankebanorna så kraschar allt. Hade jag inte haft min familj nu hade jag redan gett upp. Och trots att jag har det är jag orolig för vad som kan komma att hända. Jag vet inte hur man lever. Nej, det är sant. Jag har mått dåligt så länge att jag inte vet hur en normal vardag ser ut. Hur kunde jag någonsin låta mig själv falla såhär långt ner?

» -

Jag mår fortfarande inte bra. Jag är fortfarande lika rädd, ostabil och ångestfylld. Men jag vet fortfarande inte vad jag gjorde fel. Jag vet att det var nåt, även fast jag får höra annorlunda. Jag vet däremot att då är det väl så då, jag kan inte rätta till ett fel jag inte vet om. Jag tänker inte skämmas för något jag inte vet vad det är. Jag tänker fokusera på att försöka överleva. På att hitta tillbaka till mig själv. Eller snarare hitta vem jag är. Sist jag mådde riktigt bra och var stabil var innan pappa dog. När jag var runt tio år. Livet går vidare och jag har ingen aning om var jag kommer hamna. Jag är ensam, och det är inget jag säger för att jag är en attentionwhore, utan för att det är sanningen. Ensam är inte stark, men kanske hittar jag rätt och blir stark med tiden. Jag är livrädd för framtiden. Och jag har ingen att prata med om det, ingen som jag känner. Psykiatrin är väl ett stöd på sitt sätt, men inte på samma sätt som en vän som håller en i handen när man inte orkar hålla tårarna inne längre. Livet får gå vidare nu, och jag hoppas jag också kan det. Innerst inne vet jag att jag är värd det, efter åtta år av dåligt mående.

» -

Jag mår fortfarande lika dåligt. Men jag hittar inte orden längre. Vill inte mer.

» -

Jag saknar er så mycket att det gör ont. 

» Mardröm

Jag vet inte vad jag har gjort eller sagt fel. Jag vet bara att jag är ledsen. Förlåt. Jag klarar inte den här ångesten mer. Jag sover knappt eftersom mardrömmarna väcker mig, men när jag vaknar inser jag att mardrömmen inte tar slut då, jag lever ju i den. Jag är ensam. Det är så det är. Någonting gjorde jag tydligen fel, och jag förlorade alla. Det värsta är tanken på att ingen ens verkar bry sig. Ni saknar inte mig som jag saknar er, och jag saknar er så mycket att det värker i hela kroppen. Jag vet inte hur jag ska hantera allt som händer omkring mig, när det inte finns någon att prata med. Jag vill bara försvinna långt bort härifrån.

» psykfall

Sjukskrivning, jaha. Är det så långt det har gått igen? Jag antar det. Sakta men säkert går jag långsamt mot mörkret, helvetet och samma depression som förra vintern. Varför är du så svag? För att jag varit stark alldeles för länge. För att jag aldrig lät mig själv sörja ordentligt när pappa dog. För att jag efter det bara hållit allt inom mig tills det brister, och inte ens då släpper jag ut allt. Du är så himla misslyckad! Jag vet. Det här är inte den framtiden jag såg framför mig för några år sen.

» rädsla

Alla andetag jag tar är ångestfyllda. Fyllda med känslan av att vara värdelös, ensam och känslan av att ingenting någonsin kommer bli bra igen. Jag vet inte om jag gjort något fel, men jag är livrädd att det är precis så det är. Men om jag hade gjort det borde väl någon sagt något? Eller har jag fel? Är det något självklart som bara jag inte kan se? Har jag sagt något fel, sårat någon eller har ni bara tröttnat på mig? Jag kan inte se meningen i att kämpa längre.

» -

Jag mår så jävla dåligt. Jag har inte mått såhär dåligt sen i vintras när jag hamnade i den värsta depressionen jag någonsin haft. Jag har konstant oro och ångest. Ingenting löser sig, utan allt faller isär. Jag är rädd, ensam och ångestfylld. Men jag låter aldrig mig själv brista totalt. Några tårar, en början till en panikångestattack, men sen hejdar jag mig själv. Jag får inte visa mig svag igen

Jag vet inte var jag ska ta vägen eller vem jag ska vända mig till längre, jag känner mig ensammast i världen och vågar inte ens kontakta någon. "Var inte jobbig nu igen, kräv inte, tjata inte. Ingen vill ha med dig och göra ändå!" Jag vet inte om det är sanningen, men det är vad alla mina inre demoner fått mig att tro. Att ingen ens vill vara min vän längre, och jag undrar hela tiden vad jag gjorde fel. Jag saknar alla jag stått nära det senaste året men jag vågar inte ens skicka ett sms till någon längre. Rädd för att mina allra värsta mardrömmar ska bli verklighet. Rädd för att jag faktiskt är så meningslös som jag intalat mig själv.

Det där konstanta trycket över bröstet, rädslan att bli lämnad och känslan av att ingenting har någon mening, det var ju sånt jag hade jobbat bort. Jag hade ju kommit längre än såhär! Men nu har allt brustit. Jag hade samlat ihop mitt liv till en prydlig hög, och plötsligt kom något och bara slog omkull högen, spred ut alla bitar över hela golvet, stampade på dem och lämnade mig sittandes där alldeles själv så att jag fick börja om på nytt. "Tillbaka på noll igen, precis där du hör hemma din patetiska varelse." Jag tror mer och mer på vad rösterna i mitt huvud säger.

» Promenad

Hej på er.
Körde övningar idag som jag tänkt, men inte crosstrainern. Så tog en ordentlig (nåja, åtminstone för mig) promenad ikväll istället. Imorgon lär träningsvärken vara helt borta så då blir det både crosstrainer och övningar för ben/rumpa. Annars har jag inte gjort ett piss idag faktiskt. Kan inte påstå att jag haft någon särskild lust. Så med andra ord har jag ingenting särskilt att berätta heller. Kommer lite bilder här istället! :) 

Tänkte bara ta och visa kvällens promenad. 531 kalorier brända, men fyfan. Har satt ut massa siffror, och redan vid 1:an ville jag vända och gå hem igen. Sträckningen (?) i benet gjorde ont som helvetet igen. Träningsvärken i låren är nästan borta dock. Kartan är ihopklippt, så det är liiite otydligt, men gjorde ett försök, hur som helst så vid alla siffror hade jag kunnat ändra mig och tagit den korta vägen hem. Det gjorde jag inte. Egentligen ville jag mest visa det för mig själv för att bli motiverad, för att visa mig själv att jag är starkare än jag tror.

Ärtor till middagen. Förut så åt jag inte en endaste grönsak, inte en enda. Nu käkar vi någon slags grönsak nästan varenda dag. Skillnad. Och gott! Ärtor och broccoli är mina nya kärlekar.
Går inte riktigt att fånga med mobilen hur otroligt fin kyrkan är på kvällen. Men det är verkligen fin när den är upplyst. :)

» Hrmf

Vaknade redan vid åtta imorse, gjorde mig iordning och så traskade jag iväg mot Capio, och när vi så gott som är framme insåg jag att jaha, det var ju inte alls tio jag skulle varit där utan elva.. Så jag väntade i väntrummet i en och en halv timme. Härligt. Sen har det krånglat idag med det där jävla frikortet jag ska få egentligen, men ah, orkar inte ens förklara. Sen har jag gjort tråkiga grejer, handlat mat till exempel. Inte så jävla roligt.
Dock har jag knappt kunna gå idag alls, och idag var det inte ens roligt längre. Träningsvärken har varit så jävlig att jag nästan inte ens kom ner för trappen, och musklerna i låren "hoppar" till helt plötsligt? Jag går (nästan normalt) och sen helt plötsligt rycker det till och så ramlar jag nästan. Asjobbigt. Så idag har vi promenerat (men det är ändå extremt stort skillnad för mig. I perioder när jag mått som sämst i depressionen så har jag bara gått mellan toaletten, soffan, sängen, typ..), kört övningar (inte ben och rumpa). Imorgon tänkte jag skippa benövningarna, köra lite crosstrainer och vanliga kvällspromenaden. Vila tänker jag göra helt och hållet på fredag eller lördag, får se.
Nu ska jag se klart SATC-avsnittet som är på TV och sova. Puss!

 
Framför idol idag blev det lite frukt. Jag har så himla svårt att sitta framför TV:n utan att stoppa något i munnen. Tidigare har det ju ofta varit något onyttigt, men den senaste tiden har vi bytt ut det mot frukt, och jag trivs lika bra med det. :)
 
 

» Nytt

Var och hämtade ut ett paket från Ellos tidigare idag. Var i sånt sjukt stort behov av lite nya underkläder, så gissa om jag blev lycklig när allt passade?! 
377:- för alltihopa, kändes ju helt okej!

» Iiiiih!

Vi är inne på den tredje träningsdagen nu, och alltså.. Jag vaknade i morse och kunde knappt komma ur sängen, sån grym träningsvärk har jag idag. Men på ett sätt är det skönt, jag skrattar mest av lycka åt det, eftersom det verkligen visar mig att jag gjort något nyttigt. Min allra största motivation är helt ärligt att jag vill visa alla som sett ner på mig och som mobbat mig för att jag är överviktig. Jag vill visa dem att jag visst kan klara det här. Fuck you, säger jag bara. Sen hjälper såklart tanken på att kunna få på sig de kläderna jag vill, att kunna gå och bada igen, att inte alltid vara den fula och tjocka bland kompisar osv. Plus att om jag går ner i vikt minskar det ju att jag får hjärt- och kärlsjukdomar som äldre. Awesome.
Hur som helst! Trots träningsvärken klarade jag alla övningar jag skrivit upp att jag ska göra (gissar på att listan lär göras längre med tiden), och 8 kilometer (!!!!) på crosstrainern. Jag kan knappt tro det själv. Och bara med två minuter längre än när jag fixade 7 kilometer häromdagen, så jag måste verkligen varit envis idag haha. Känns så himla bra.
När Sonny och jag körde med hantlarna förut så höll jag på att ge upp, säkert tio gånger för att jag hade så ont. Men jag gjorde inte det och då sa Sonny att jag var den där personen på cykeln igen. Jag rynkade förstås bara ihop pannan och undrade vad han snackade om. Han syftade på den gången när jag var 5 år och hade bestämt mig för att klara av att cykla utan stödhjulen. Hela dagen cyklade (eller ja, försökte med andra ord) jag upp och ner för en lilla backen på vår tomt. När dagen var slut hade jag solsting och drygt 41 graders feber. Men jag hade lärt mig cykla också. Och jag tror han har rätt, jag är lika envis den här gången. Jag tänker inte ge upp. Jag måste bara fortsätta hålla mig själv motiverad.

 

» Woop

Hemma igen. Tänkte bara lägga upp lite bilder från mobilen. :) Asskönt med promenad men efter bara en dryg kilometer fick jag jätte ont i benet och det släppte inte på hela vägen. :( Vet inte vad som hänt? Misstänker att jag sträckt mig eller liknande..

Kvällens promenad! Nöjd tjej.

Från gårdagens nattpromenad.

Också från igår.

Tittade på Bingolottos - Upp till miljonen, och man kunde tävla på mobilen samtidigt som det gick på TV:n, kom på plats 16 i Sverige så det var ju ändå helt ok. ;)
 

» Hejhopp

Alltså, jag kan knappt lyfta armarna idag för att jag har sån jävla träningsvärk haha.. Kört lite hantlar, rygglyft och squats (för första gången!) idag ändå, känns rätt härligt att jag inte gav upp trots träningsvärken. Hade planerat att köra crosstrainern idag med men den låter, och de som bor under är ju typ hundra år, så vill inte väcka dem heh. Nu blir det en promenad istället. Jag hoppas min mage ska vara lite snällare också, vaknade vid åtta imorgon med kramper från helvetet. Well, nu måste jag gå!